Manieren om je huis beter te beveiligen

Zo zorg je voor een betere beveiliging van je woning

Ben jij op zoek naar manieren om jouw huis beter te beveiligen? Niemand zit te wachten op inbrekers. Wist je dat er naast  slimme thermostaten ook slimme vormen van inbraakbeveiliging zijn om inbrekers buiten de deur te houden? In dit artikel voorzien wij je van tips, zodat je ervoor kunt zorgen dat indringers niet snel binnenkomen. Lees snel verder voor meer informatie en ga aan de slag met onze handige inbraaktips.

Ga voor slimme beveiliging

Met smart home producten zoals de producten van ROBBshop – smart home, kun je jouw woning optimaal beschermen tegen inbrekers. Zo kun je ervoor kiezen om alarmsystemen en beveiligingscamera’s te installeren die je vanaf je smartphone of een andere device kunt bedienen. Zorg er altijd voor dat je een alarmsysteem hebt dat harde geluiden afgeeft. Dit schrikt een inbreker namelijk het meest af, omdat ze zo stil mogelijk te werk willen gaan. Zorg er ook voor dat de camera goed in het zicht staat, zodat een inbreker weet dat hij op beeld kan komen. Bewegingssensoren zijn tevens een goede optie. Deze kunnen tevens brand en rook detecteren, zodat je je woning optimaal kunt beschermen.

Zorg voor goed hekwerk

Een inbreker komt zelden door de voordeur. Zij gaan dan ook het liefst via de zijkant of achterkant naar binnen. Door te zorgen voor goed hekwerk, kun je het inbrekers een stuk moeilijker maken om je tuin te betreden. Wanneer je voor hekwerk kiest, zullen inbrekers meer tijd kwijt zijn aan het eroverheen klimmen. Daar hebben inbrekers doorgaans geen zin in. Wanneer je ervoor zorgt dat je het gaaswerk laat begroeien met planten, zal je het een inbreker een stuk lastiger maken en heb je ook mooie beplanting om naar te kijken.

Zorg voor sterke ramen en deuren

Wanneer je niet over hekwerk beschikt, is het aan te raden om over stevige en sterke ramen en deuren te beschikken. Wij raden daarom altijd deuren aan die over een veiligheidscilinder en veiligheidsslot beschikken. Ga altijd voor sloten met een SKG 3 keurmerk. De kans is hiermee het kleinst dat een inbreker de woning binnenkomt. Hij is hier namelijk een lange tijd mee bezig, waardoor de kans groot is dat hij het opgeeft en op zoek gaat naar een ander huis.

Wij wensen je veel succes met het beveiligen van je huis.