Hoe kies je de perfecte kluis voor jouw IT-bedrijf?

Je bent op zoek naar een kluis voor jouw IT-bedrijf, maar hoe weet je welke kluis het beste bij jou past? Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten kluizen verkrijgbaar en het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel gaan we je daarom helpen de perfecte kluis te kiezen die past bij jouw IT-bedrijf.

Begrijp de waarde van wat je moet beschermen

Voordat je begint met het kiezen van een kluis, is het belangrijk om te weten welke spullen je precies wilt beschermen. IT-bedrijven bewaren meestal kostbare machines, servers of belangrijke documentatie. Bedenk wat de waarde is van deze spullen. Hierdoor kun je bepalen of een kleine kluis voldoende is of dat je toch beter kunt kiezen voor een grotere kluis.

Bepaal het beveiligingsniveau

Het beveiligingsniveau hangt ook af van wat je precies wilt beschermen. Wil je bijvoorbeeld alleen gevoelige informatie zoals harddrives beschermen tegen inbraak? Of wil je ook bescherming tegen brand en waterschade? Het is belangrijk om deze afweging te maken voordat je tot aankoop overgaat.

Overweeg het type sluiting

Er zijn diverse sloten beschikbaar voor kluizen: sleutelsloten, codesloten, vingerscan en gezichtsherkenning. Elk slot heeft zo z’n eigen voor- en nadelen. Keyless entry systemen zijn vaak het meest veilig, omdat je geen sleutels kunt verliezen. Maar codes kunnen eenvoudiger worden gelekt dan een fysieke sleutel.

Kies de juiste maat

De grootte van je kluis is belangrijk. Een te kleine kluis kan onvoldoende ruimte bieden om alles wat waardevol is op te slaan. Een te grote kluis kan zorgen voor een onnodige kostenpost. Zorg daarom dat je weet hoeveel spullen je wilt plaatsen en kies vervolgens de juiste maat.

Overweeg de locatie van de kluis

Vergeet ook niet na te denken over waar je de kluis wilt installeren. Een kluis die alleen binnenshuis staat kan voldoen als beveiliging tegen inbraak, maar een brandwerende kluis biedt weer meer bescherming bij calamiteiten zoals brand.

Met deze informatie in je achterhoofd ben je goed voorbereid op het kiezen van de juiste kluis voor jouw IT-bedrijf. Denk goed na over wat je gaat gebruiken om te beveiligen, welk niveau van beveiliging je wilt hebben, welk type sluiting het beste past, hoe groot de kluis moet zijn en waar je deze wilt plaatsen. Zo kun je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt.

Conclusie

Het kiezen van de juiste kluis kan soms een rommelige klus zijn, maar door goed te kijken naar de waarde van wat je beschermt, het beveiligingsniveau dat je nodig hebt, de maat, sluiting en locatie van de kluis, ben je goed voorbereid op het maken van de juiste keuze. Op die manier kun je er zeker van zijn dat alles wat je wilt beschermen, veilig is en blijft!