Hoe kun je besparen tijdens een stedentrip in Barcelona?

Een stedentrip naar het zonnige Spanje is natuurlijk altijd genieten geblazen, maar helaas kost dit ook altijd geld. Toch kun je het zo duur of goedkoop maken zoals jij wil. Om te besparen op jouw Barcelona-trip kun jij een aantal dingen ondernemen. Deze zullen wij hieronder bespreken.

Boek de reis op tijd

De eerste stap om geld te besparen is om jouw reis van tevoren te boeken, maar doe dit ook weer niet té vroeg. Het beste kun je dit zo’n twee maanden van tevoren doen. Zo zijn de vliegtickets vaak een stuk goedkoper dan dat je last minute boekt. Dit verschilt natuurlijk ook per vliegtuigmaatschappij, op welke dag je vliegt, of je in het hoogseizoen gaat vliegen en van welk vliegveld je vertrekt. En ook de parkeerkosten van het vliegveld zijn voordeliger als je een parkeerplaats ruim van tevoren reserveert. Het besparen kan al beginnen, al voordat je op de plek van bestemming bent.

Reis met het openbaar vervoer

Om je te verplaatsen binnen Barcelona kun je ervoor kiezen om met het openbaar vervoer te reizen. Veel mensen die de stad voor de eerste keer bezoeken kiezen er namelijk voor om met de taxi te gaan, terwijl het OV in Barcelona vrij eenvoudig is. Je hebt hier namelijk ook de bus, de tram en de metro. Naast dat het goedkoper is, is het vaak ook nog eens net zo snel of misschien wel sneller dan de taxi. Je kunt er ook voor kiezen om een fiets of een scooter te huren. Met deze voertuigen kun jij heel Barcelona verkennen en het is ook nog eens leuk om te doen. Daarnaast kun je natuurlijk ook Barcelona lopend ontdekken. Er zijn zelfs wandeltochten waaraan je kunt meedoen waarin alles wordt verteld over de Spaanse stad.

Verdiep je in kortingskaarten

Er zijn verschillende kortingskaarten die je kunt gebruiken tijdens jouw verblijf in Barcelona. Een overzicht hiervan vind je op ‘kortingskaarten Barcelona’. Zo bestaat er een Barcelona Card die jou heel wat geld bespaart. Deze geeft jou namelijk toegang tot de Sagrada Família en Park Güell, korting op vele musea en korting in het openbaar vervoer. Naast de Barcelona Card heb je de Go Barcelona Pass, de Barcelona iVenture Card, Barcelona Card Gaudí, ArTicket BCN, Hola BCN! en Gaudí Pass.

Toch is het wel belangrijk om alvast te bedenken welke bezienswaardigheden jij wil zien, voordat je een van deze kortingskaarten koopt. Op basis daarvan kun je een bijpassende kortingskaart kopen. Bovendien heb je bij de meeste kortingskaarten ook recht op korting in het openbaar vervoer. Is dat even mooi meegenomen.

Bezoek gratis bezienswaardigheden

Er zijn een tal van Barcelona bezienswaardigheden die je gratis kunt bezoeken. Denk maar aan de Las Ramblas, misschien wel de beroemdste straat van Spanje. Hier kun je de leukste souvenirtjes kopen – waar je natuurlijk wel jouw geld aan kwijt kunt. Daarnaast heb je ook een enorme kathedraal die je gratis kunt bewonderen: de Catedral de la Santa Cruz y Santa Eulalia. En voor de museumliefhebbers mag het Picasso Museum en het Museu Nacional d’Art de Catalunya niet ontbreken: iedere eerste zondag van de maand zijn de entreekaartjes gratis. 

Ga eten bij goedkope plekjes

Wanneer je in Barcelona bent wil je natuurlijk lekker uit eten met uitzicht op de Sagrada Família, of een restaurantje meepakken wanneer je op de Las Ramblas bent. Toch is dit niet zo’n goed idee als je op de centen wil letten tijdens de stedentrip. Op dit soort plekken in Barcelona betaal je namelijk de hoofdprijs voor een maaltijd. Het beste kun je eten in een van de straten die verderop liggen in de stad. Ook kun je op zoek gaan naar restaurants die zogenoemde ‘menú del día’ aanbieden. Dit zijn goedkope maaltijden die vaak nog geen tientje kosten, en je krijgt er veel eten voor terug. Vaak bestaan deze maaltijden zelfs uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Naast dat deze maaltijden jou flink besparen, zijn ze ook nog eens heerlijk. 

Verblijf iets buiten de stad

Wanneer je een hotel boekt midden in het centrum van Barcelona, betaal je eenmaal meer dan wanneer je iets buiten de stad verblijft. Ga daarom op zoek naar een goed hotel, een mooi appartement of een hostel iets buiten het centrum. Wellicht bespaar je hier wel honderden euro’s mee en vaak zijn deze net zo comfortabel als een hotel in de stad. En vanaf dit verblijf kun je alsnog prima met het openbaar vervoer naar de stad reizen, wat je niet een fortuin gaat kosten.