Structureel thuiswerken? Tijd voor een betere internetverbinding!

Is de manier waarop jij jouw internetverbinding gebruikt veranderd in de afgelopen jaren? Veel mensen hebben dat niet eens echt in de gaten, maar hun internetverbinding is steeds belangrijker geworden. Zeker nu thuiswerken de normaalste zaak van de wereld is geworden, en we het steeds vaker doen, kunnen we simpelweg niet zonder een goede internetverbinding.

Internet als noodzaak om te kunnen werken

Inloggen op je werkplek, documenten downloaden waaraan je verder wilt werken of informatie bekijken die je nodig hebt. Mails beantwoorden, videobellen en soms zelfs een ‘vaste’ telefoonlijn vanaf huis beantwoorden: om thuis te kunnen werken heb je een internetverbinding nodig. En een goede ook. Waar je in je vrije tijd nog genoegen kan nemen met een verbinding die af en toe hapert, niet al te snel is en regelmatig moet ‘bufferen’, is dat tijdens werktijd eigenlijk geen optie.

En dus is het tijd om op zoek te gaan naar de beste internet provider, die jou die snelle en stabiele verbinding kan geven die je nodig hebt. Internet abonnementen vergelijken kun je op verschillende manieren doen. De prijs, die neem je natuurlijk mee in je vergelijking, maar kijk vooral ook goed naar de snelheid en de stabiliteit van het netwerk, en de reviews van klanten. De laagste prijs is leuk, maar valt je verbinding steeds weg tijdens een belangrijk gesprek, of staat een provider bekend om zijn vele storingen, dan gaat je werk er ook niet makkelijker door worden. Wees dus kritisch, en zoek naar een goede provider die jou kan bieden wat je nodig hebt. Kun je kiezen uit meerdere aanbieders? Dan is de prijs natuurlijk een mooie manier om de definitieve keuze te maken.

Kun je de kosten declareren?

Als je je internetverbinding vooral een upgrade geeft vanwege je werk, dan is het natuurlijk niet leuk om zelf voor de hogere kosten die daarbij komen kijken op te draaien. Kun je deze niet bij je baas declareren?

Daar valt niet zo makkelijk een antwoord op te geven. Je baas kan in veel gevallen niet zomaar, zonder de Belastingdienst boos te maken, de kosten voor je internet volledig op zich gaan nemen. Zeker niet als je je verbinding vooral ook privé gebruikt. Het zijn dan tenslotte niet alleen maar noodzakelijke kosten om je werk te kunnen doen. Er zijn in veel bedrijven echter wel regelingen waarbij je voor thuiswerk een vergoeding kunt krijgen. Daarbij kun je denken aan meubilair, maar ook aan een vast bedrag om juist zaken als je internet goed te regelen. Ga er eens over praten, en kijk wat er mogelijk is. Het niet proberen is altijd zonde, toch?