3 verschillende manieren om een auto te kopen

U bent op zoek naar een geschikte auto, maar u wilt hem natuurlijk voor de beste prijs krijgen. Dealers bieden u tegenwoordig verschillende manieren om een auto te kopen. Dit geldt niet voor elke auto en elk merk, maar ook voor de manier van aanschaffen van een auto. We zullen proberen om u een globaal beeld te geven. In deze blog bespreken we drie manieren waarop je tegenwoordig een auto kunt kopen.

Leasen

In dit geval betaalt u elke maand een vast bedrag. In ruil voor dit bedrag krijgt u een nieuwe auto. Leasen brengt in dit specifieke geval een voordeel met zich mee. Een auto leasen is goedkoper dan een auto kopen met geleend geld. De rente op geleend geld maakt het duurder dan leasen. Leasing biedt vaak een ruim aanbod van nieuwe auto’s. Daaronder valt nu ook een selectie van elektrische en hybride voertuigen. De leasetermijnen zijn vaak gunstig. Zo kunt u in bepaalde situaties kosteloos uw contract opzeggen. Daarnaast heeft u in veel gevallen de mogelijkheid om per maand op te zeggen. Wij raden u echter aan om de voorwaarden van uw contract goed door te lezen. Doet u dat niet, dan kunt u voor onverwachte rekeningen komen te staan.

Koop

In een bepaald geval is het beter om een auto te kopen dan te leasen. Als u geld heeft geleend, heeft het geen zin om vooraf een auto te kopen. Als u het hele bedrag voor uw gewenste auto heeft gespaard, adviseren wij u de auto direct te kopen. In zeer specifieke gevallen kan het ook beter zijn om een auto te leasen, ook al heeft u geld gespaard. Toch heeft het kopen van een auto veel voordelen. Met een gekochte auto bent u minder gebonden aan contracten. Denk aan het verbreken van een contract of het beperken van je hypotheek.

Kopen met crypto

Tegenwoordig kunt u ook een auto kopen met crypto. Zo zijn er in Nederland al een aantal dealers die u een auto aanbieden in ruil voor bitcoin (btc). Het enige wat u moet doen is een wallet hebben voor een blockchain systeem. Die kunt u tegenwoordig bij veel online aanbieders eenvoudig aanmaken in combinatie met een account. Voor zo’n account kunt u bij veel online aanbieders btc kopen. Btc kan op deze manier dienen als betaal- en beleggingsmiddel. U kunt er veel informatie over vinden op het internet.