Hoe sport en haarverzorging wél samen kan!

Sporten is een belangrijk deel van de dagelijkse routine voor veel mensen. Maar met steeds meer mensen die beginnen met sporten en fysieke beweging, kennen ook steeds meer mensen de dagelijkse irritaties om je haar goed te houden tijdens of na het sporten. Sommige mensen denken dat het alleen in model blijft als je bijvoorbeeld een strakke paardenstaart draagt, of veel haarlak gebruikt. Maar dat is niet nodig! Hieronder vind je tips om de haarverzorging en het sporten goed te combineren.

Je hoeft niet altijd je haar te wassen

Het is niet de bedoeling dat je elke dag je haar wast. Wetenschappelijk bewezen is dit slecht voor je haar. Als tussenoplossing is droogshampoo een ideaal product. Droogshampoo absorbeert talg waardoor je haar er weer mooi en verzorgd uit kan zien na het sporten. Bovendien duurt het veel minder lang dan het daadwerkelijk wassen van je haar. Let wel op: droogshampoo vangt overtollig vet op in je haar, maar reinigt je haar dus niet. Je kunt ook een zweetband gebruiken, om te voorkomen dat het zweet in het haar terechtkomt tijdens het sporten.

Er zijn dan ook veel merken die droogshampoo aanbieden. Eentje valt op, die enorm goede reviews krijgt. Dat is namelijk Schwarzkopf Osis+ Texture Refresh Dust Droogshampoo met 4,8 van de 5 sterren. Je kunt het zien als een shampoo in poedervorm die je kan sprayen in je haar. Het zorgt voor meer textuur en volume in je haar en maakt het gemakkelijker om je haar te stylen op de manier die jij zelf wil.

Je haar wel wassen? Doe het goed! 

Kies je er overigens wel voor om je haar te wassen? Dan wordt het aangeraden om dat niet vaker dan drie keer in de week te doen. Als je krullen hebt of droog haar hebt, is het zeer gemakkelijk om deze drie keer te behalen zonder dat het vettig wordt. In principe geldt dit overigens voor elke haarsoort. Je kunt herkennen dat het tijd is om je haar te wassen als je haar zichtbaar vettig wordt, als je hoofdhuid begint te jeuken of als je vuil in je haar vindt. Wil je toch vaker dan drie keer in de week jouw haar wassen? Gebruik dan een milde shampoo.

Ook lichaamsverzorging mag niet ontbreken

Naast dat we ons haar goed moeten verzorgen, is het ook belangrijk om de nodige aandacht aan het lichaam te besteden nadat we hebben gesport. Gelukkig bestaat er een shampoo die bedoeld is voor zowel het haar als het lichaam. REF Hair And Body Shampoo wordt niet alleen geprezen omdat het praktisch is om een shampoo en badschuim in één te hebben, maar ook voor wat het product je kan aanbieden. Het bevat namelijk tamanu olie, een olie die je vochtgehaltes op pijl houdt. En naast dat het je huid en haar verzorgt, ruikt het ook nog is goed. Een fijne win-winsituatie, dus!