Waarom je beter een UX designer kunt inhuren dan een website developer

Bedrijven die digitale producten aanbieden, denken soms dat het goed is om geld te steken in een goede website developer. De gedachte hierachter is vaak dat wanneer de site goed loopt, de klant tevreden is. Alhoewel hier een kern van waarheid in zit, is het ook zo dat je er als bedrijf met enkel een goede website niet bent. Sterker nog; je mist veel kansen om je bedrijf beter te maken. Een digitaal product aanbieden vraagt om de beste gebruikservaring van de klant en dus dat je al je digitale middelen op elkaar afstemt. Je kunt daarom beter een UX designer inhuren dan een web developer en in dit artikel wij laten je graag zien waarom.

Een UX bureau doet diepgravend onderzoek

Stel je wilt een reserveringssysteem voor tennisbanen laten ontwikkelen. Dit project heeft niet alleen een goede site nodig, maar ook een functionele interface. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een app. De ontwikkeling van beide middelen, heeft twee kanten: een technische en een functionele. De app moet ten eerste goed werken, maar vervolgens moet hij ook tegemoet komen aan de wensen van de gebruiker. Om deze taak goed te kunnen uitvoeren, moet je dus weten wat de gebruiker precies wil. Een ux design bureau doet intensief onderzoek naar de wensen van de gebruiker. Vervolgens worden de resultaten van dit onderzoek niet alleen meegenomen in het ontwerp van je app, maar in alle digitale middelen je wilt gaan gebruiken.

UX design is gericht op het totaalplaatje

De klantervaring omvat meer dan alleen een goede site voor jouw bedrijf. Als klant wil je gebruiksgemak en efficiëntie. Deze eisen moet je daarom in ieder element van je bedrijf doorvoeren. Een UX bureau kan dit voor je realiseren. Dit betekent dat zij ook voortdurend aan je totaalproduct blijven werken omdat de wensen van de klanten kunnen veranderen. Door steeds mee te bewegen, kun je een totaalplaatje aanbieden waar de klant naar op zoek is. Dit betekent dat de app aangepast kan worden op het moment dat dat nodig is, dat de site nieuwe functionaliteiten kan bieden wanneer daar om gevraagd wordt. Het belangrijkste is dat al deze aanpassingen altijd deel van het grote, complete geheel zullen blijven. Een aanpassing van het ene onderdeel leidt dus niet tot een versnippering van het geheel.

Kies voor experts met veel ervaring

Een digitaal product aanbieden betekent dat je voortdurend op de hoogte bent van de nieuwste mogelijkheden en technieken. Wil je daarom aan UX design gaan doen, zorg er dan voor dat je een ervaren partij in de arm neemt. Bekijk daarom het werk dat deze bedrijven reeds gerealiseerd hebben en kijk ook naar welke bedrijven met hen hebben samengewerkt. Zo zie je snel welke partijen jou het beste kunnen helpen.