Krijg voldoende sfeer met een dimmer

Verlichting in jouw woning is belangrijk. Het zorgt namelijk dat jij voldoende zicht hebt tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden, maar ook dat je er meer sfeer mee krijgt. Echter zijn de meeste verlichtingsvarianten te fel voor in een bepaalde ruimte. Je kunt dan kijken naar andere hulpmiddelen om de sfeer te krijgen. Een van de mogelijkheden die je dan hebt, is het toevoegen van een dimmer. Deze plaats je tussen de schakelaar en de lampen, waardoor je zelf bepaalt hoeveel verlichting je in de ruimte hebt en het tussendoor ook aan kunt passen. Maar waar kun je deze allemaal voor gebruiken? En welke mogelijkheden heb je nog meer?

De levensduur van verlichting verlengen met een dimmer

Een dimmer is vaak een draaibare knop, die tussen de elektriciteit en de verlichting geplaatst is. Je kunt hem in een bepaalde stand zetten, waardoor de lampen minder fel schijnen. Dit kan de sfeer in de ruimte ten goede komen, maar ook dat jouw lampen langer meegaan. Lampen kennen immers een bepaalde levensduur en door voor een lagere stand te gaan, zullen deze ook langer blijven schijnen. Je kunt hiermee dus flinke kosten besparen op de energierekening en hoeft niet langer in een felverlichte woning te zitten. Aan het einde van de dag kun je de verlichting door middel van deze dimmer helemaal uitzetten of de geplaatste schakelaar gebruiken.

Friends of Hue voor meer gemakken

Een dimmer is echter niet de enige mogelijkheid om meer sfeer in de woning te krijgen. Je kunt het namelijk nog eenvoudiger maken door gebruik te maken van slimme verlichting. Veel mensen kiezen hiervoor voor de Philips Hue. De bijpassende schakelaars hiervoor kun je vinden bij Friends of Hue. De schakelaars zorgen ervoor dat jij alsnog een handmatige bediening toe kunt passen, maar tegelijkertijd ook kunt profiteren van de smart functies die bij de verlichting terugkomt. Friends of Hue kan daarbij geheel aangepast worden aan de apparaten die jij in de woning hebt, zodat niets op elkaar stoort en je ook niet meer zonder een werkende verlichting komt te zitten.

Zelfvoorzienende schakelaars voor het volledige verlichtingssysteem

Met de Friends of Hue schakelaars kun je iedere ruimte in de woning voorzien van de bedieningspunten. Doordat deze zelfvoorzienend zijn, hoef je geen elektriciteit te gebruiken om jouw verlichting te laten werken. Ook hoeft er geen extra bedrading toegevoegd te worden. Wel kun je hier in feite hetzelfde mee als met andere schakelaars. Denk aan het in- en uitschakelen van de lampen. Echter kunnen deze schakelaars ook de lampen dimmen of de opgeslagen instellingen direct voor jou inschakelen. Door deze met jouw Hue Bridge te verbinden zorg je dat het volledige verlichtingssysteem naar behoren werkt en jij geniet van de eenvoud van de bediening.