Internet en tv in je abonnement of toch alleen internet?

Abonnementen met televisie verdwijnen tegenwoordig een beetje. Ze bestaan nog hoor, en veel mensen maken er nog gebruik van, maar het komt steeds vaker voor dat mensen gaan voor een abonnement puur alleen met internet en geen televisie. Mensen kijken minder vaak televisie maar meer dingen zoals Netflix of YouTube. Hierdoor verdwijnt het televisiekijken een beetje. Twijfel je of je wel of niet tv in je abonnement wil? Lees dan snel verder en maak dan je beslissing.

Andere services dan internet

Veel mensen hebben het televisiekijken een beetje vervangen met het kijken van films en series op Netflix, Disney+ of YouTube. Dit kan bijvoorbeeld op je laptop, maar ook als je een smart tv hebt kan je dat makkelijk doen. Maar ook op bijvoorbeeld een gaming console kun je makkelijk dingen als Netflix of YouTube streamen. Dat maakt het al snel makkelijk om te gaan voor alleen internet in plaats van internet en tv in je abonnement.

Het traditionele televisiekijken

Toch is het traditionele op de bank hangen en televisiekijken iets wat niet zomaar vervangen kan worden. Het kijken van series die je anders niet gekeken zou hebben, het aanzetten van wat achtergrondgeluid of gewoon het volgen van je favoriete series: het kan allemaal op televisie. Maar hoe veel mensen doen dit nou echt nog? Het zijn er steeds minder. Maar hecht je hier zelf wel waarde aan en weet je van jezelf dat je waarschijnlijk nog wel veel televisie gaat kijken? Natuurlijk is het dan geen slecht idee om te betalen voor televisie. Je kunt online internet en tv vergelijken, en kijken of het voor jou lukt om dit te betalen. Maar denk je bij jezelf dat je eigenlijk toch niet veel gebruik zal maken van je televisie? Dan kun je beter alleen internet vergelijken en alleen betalen voor wifi, zodat je alsnog alle ruimte hebt om via online services series en films te kijken.

Prijzen

Het is geen geheim dat het nou eenmaal duurder is om zowel te betalen voor internet en tv dan voor alleen internet. Afhankelijk van hoe snel je internet is, betaal je voor internet alleen al soms een hoop geld en wil je hier tv bij terwijl je het eigenlijk niet kijkt? Dan moet je het er natuurlijk ook wel voor over hebben. Maar als je genoeg geld hebt voor allebei en je hebt het ervoor over? Dan kun je het natuurlijk gewoon doen, maar overweeg je keuze wel goed.