Omscholen tot ICT-specialist? Volg deze cursussen

Er zijn verschillende niveaus van opleidingen die je volgt binnen de IT sector. Door deze opleidingen te volgen, noem je jezelf na het afronden een ICT-specialist. Wanneer je geen opleiding binnen de IT hebt gevolgd, is het mogelijk om je om te scholen met bepaalde cursussen en trainingen. Welke cursussen volg je om je om te scholen tot ICT-specialist? Je leest het in dit artikel.

Wat doet een ICT-specialist?

Voor je met een omscholing begint, is het goed om te weten waar een ICT-specialist zich precies mee bezighoudt. Een ICT-specialist houdt zich bezig met allerlei verbetermogelijkheden binnen de ICT. Je lost als ICT-specialist problemen op binnen de ICT-infrastructuur. Ook geef je advies aan klanten en neem je diverse opdrachten aan. Veel bedrijven zijn op zoek naar gekwalificeerde ICT’ers. Daarom scholen veel mensen zich de laatste jaren om tot ICT-specialist. Welke cursussen en trainingen je volgt voor zo’n omscholen, lees je hieronder.

Basiskennis

Wanneer je je omschoolt tot ICT-specialist, heb je basiskennis nodig. Deze basiskennis volg je tijdens een CompTIA training. Hierbij leer je alle kneepjes van het vak en leer je de basiskennis. Je specialiseert je vervolgens steeds verder tot ICT-specialist. Tijdens een cursus over de basiskennis leer je over bijvoorbeeld hardware, netwerken en besturingssystemen. Dit zijn A+ trainingen. Vervolgens specialiseer je je tijdens Server+ trainingen en als laatst Network+ trainingen.

Microsoft

Als ICT-specialist is kennis over Microsoft erg van belang. Zo leer je over Microsoft Azure, een belangrijk onderdeed dat je moet kennen als ICT-specialist. Microsoft Azure wordt namelijk ingezet als infrastructuur voor de bouw en beheer van verschillende programma’s. Andere Microsoft programma’s die je kent als ICT-specialsit zijn Microsoft 365 fundamentels, Microsoft Power Platform, MD-100 Microsoft Windows 10 en MD-101 Microsoft Managing Modern Desktops.

ITIL kennis

Als ICT-specialist is verstandig om een ITLS certificaat te behalen. ITIL (Information Technology Infrastructure Library) is ontwikkeld voor het inrichten van beheerprocessen binnen de ICT. Ook helpt ITIL met het oplossen van problemen met de dienstverlening. ITIL geeft best practices die veel voorkomen in de praktijk. Hierom vragen veel organisaties hiernaar en is het van belang dit certificaat te behalen.

Andere trainingen

Naast de genoemde cursussen, trainingen en certificaten zijn er nog een hoop andere trainingen die je volg om jezelf tot ICT-specialist te kronen. Zo zijn er nog trainingen voor Cisco, Ivanti, Security en Ceeam. Wil jij je graag omscholen tot ICT-specialist? Laat je dan informeren door een specialist, zodat je aan de slag kunt.