Alles over gokken op e-sports

E-sports, ook wel electronic sports genoemd, is een vorm van gamen. Met e-sports kun je gamen tegen amateurs, maar ook tegen professionals. Tegenwoordig is e-sports erg populair en ook is het gokken op e-sports in opkomst: het is heel wat anders dan een ouderwetse fruitautomaat als Club 2000. Maar, wat is e-sports precies en hoe werkt het?

Wat is e-sports?

Steeds meer mensen over de hele wereld ondervinden de populariteit van de elektronische sport. Ook in Nederland worden deze spellen gespeeld in teamverband: maar liefst vier op de tien Nederlandse millennials hebben weleens e-sports gedaan. Populaire e-sports zijn League of Legends, FIFA en Dota 2. Sinds de laatste jaren is e-sports steeds bekender geworden en wordt het beschouwd als een professionele en volwaardige sport. Ook bestaan er tegenwoordig zelfs internationale e-sportstoernooien die dezelfde opbouw hebben als bijvoorbeeld het WK-voetbal. Ook moeten hierbij eerst de voorrondes worden gespeeld, waarna de groepsfases volgen en als laatst de knock-outfase. Dankzij deze groeispurt kun je tegenwoordig ook gokken op e-sports.

Gokken op e-sports

Je hebt vroeger vast weleens gegokt op een potje voetbal: welk team wint er en wie mag er als eerst ingooien? Naast deze fysieke gokmogelijkheden kun je nu ook gokken op e-sports. Wel is het belangrijk om de statistieken te bekijken van het team of speler van de e-sport en ook is het van grote waarde om de laatste ontwikkelingen in de gaten te houden, zoals het uitvallen van spelers.

Hoe moet je gokken op e-sports?

Zoals net al werd benoemd is het mogelijk om te gokken op e-sports. Toch is het gokken op e-sports iets anders dan het gokken op bijvoorbeeld fysiek voetbal. Er zijn namelijk veel minder mogelijkheden. Dit is niet zonder reden: hierdoor wordt fraude voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld gokken op welk team er wint, verliest of wat het puntenverschil zal zijn tussen de beide teams.

Verschillende soorten gokmogelijkheden

Binnen de e-sports kun je gokken op verschillende manieren.

– Single gokken: Je kunt gaan single gokken op bijvoorbeeld de overwinning van een team. Deze zijn over het algemeen het makkelijkst.

– Gecombineerd gokken: Zoals de naam al doet vermoeden, ga je bij gecombineerd gokken bepaalde gebeurtenissen combineren. Wel moet je beide gebeurtenissen goed gegokt hebben om te winnen.

– Live gokken: Met e-sports kun je ook live gokken. Wel is het aan te raden om de livestream te volgen van de desbetreffende wedstrijd. De kansen veranderen namelijk ook tijdens het spel. 

– Speciaal gokken: Je kunt ook speciale gokwedstrijden aangaan. Je kunt hierbij bijvoorbeeld gokken op het aantal bommen die worden afgevuurd in een spel.