Zo beveilig je je woning optimaal

Zodra Nederland van het slot gaat, zullen ook de inbraakcijfers weer stijgen. Daarom is het zaak om de beveiliging van je huis nu alvast op te krikken. En dat is sneller gepiept dan je denkt. We vertellen je hoe je met een slimme alarminstallatie je woning in een mum van tijd inbraakproof maakt.

Kies voor het slimste alarm

Heb je wel eens van een intelligent alarm in huis gehoord? Als je zo’n draadloos alarmsysteem in huis haalt, heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Het schakelt zich namelijk automatisch in wanneer je van huis gaat, en weer automatisch uit als je thuiskomt. Wel zo praktisch. Een ander voordeel is dat je het alarm gewoon kunt bedienen via een app op je mobiel. Makkelijker kun je het niet bedenken.

Zó werkt het

Het alarm is aangesloten op een virtuele alarmcentrale. Zo kan er dag en nacht over je huis gewaakt worden. Als het alarm afgaat krijgen jij en je (door jou opgegeven) contactpersonen een melding via sms, telefoon of e-mail.

Bij een poging tot inbraak wordt de eerste contactpersoon direct op de hoogte gesteld, en daarna de andere contactpersonen. Bij een brand- of paniekalarm worden alle contactpersonen meteen en tegelijkertijd gewaarschuwd.

Luide sirene of stil alarm?

Het alarmsysteem bestaat onder meer uit een huiscentrale met een erg luide, ingebouwde sirene van 104 db. Deze sirene kun je uiteraard zelf in- en uitschakelen. Ook kun je kiezen voor een discreet stil alarm.

Huisdiervriendelijk

Een slim alarm is veelal uitgerust met huisdiervriendelijke bewegingsmelders. Dit betekent dat het niet afgaat als je hond of kat door het huis wandelt. Minder snel kans op vals alarm, dus.

Handige extra’s

Je kunt je alarmsysteem makkelijk naar wens uitbreiden. Als je geen deurspion hebt of afgelegen woont, is een beveiligingscamera een absolute aanrader. Wil je écht het onderste uit de kan halen en je woning zo optimaal mogelijk beveiligen? Installeer dan extra draadloze binnensirenes, een buitenalarmlicht én een HD-binnencamera. Dat schrikt niet alleen af, maar maakt het inbrekers ook haast onmogelijk om onzichtbaar je huis binnen te dringen.

Betaalbare alarmservice

Geen dikke spaarrekening? Geen nood: je hoeft niet meteen een duur alarm aan te schaffen. Tegenwoordig kun je je namelijk ook abonneren op een alarmservice. Vaak haal je daarmee al vanaf zo’n €14,95 per maand een intelligent alarm in huis. De installatie moet je dan nog wel zelf doen, maar gelukkig is dit klusje meestal al binnen dertig minuten (en zonder boormachine) geklaard.