Deze uitrusting heb je nodig voor airsoft

Airsoft wordt in Nederland door steeds meer mensen beoefend. Dit komt vooral doordat deze sport je een kick bezorgt. Niet gek, want je neemt tegenstanders onder vuur met wapens. Je gebruikt geen echte wapens, maar airsoft replica’s. Wil je beginnen met airsoft, maar weet je niet precies wat je hier allemaal voor nodig hebt? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk exact wat je allemaal nodig hebt om airsoft te beoefenen. Een aantal dingen is verplicht, maar dat geldt niet voor alles. Hierdoor kun jij voor jezelf afwegen wat je wel en niet koopt voordat je begint met airsoft Nederland.

Airsoft replica’s

Het belangrijkste wat je nodig hebt om airsoft te beoefenen, zijn airsoft replica’s. Zonder wapens kun je immers geen anderen onder vuur nemen. Hoeveel en welke replica’s je koopt, is helemaal aan jezelf. Om te beginnen koop je mogelijk één airsoft replica. Dit kan bijvoorbeeld een handpistool zijn, maar ook een shotgun of machinegeweer. Wanneer je met slechts één wapen begint aan airsoft, ontdek je waarschijnlijk al snel dat je hier niet genoeg aan hebt. Wanneer je jouw tegenstanders van veraf en dichtbij uit wilt schakelen, heb je namelijk meerdere airsoft wapens nodig. Voor veraf gebruik je een sniper, terwijl pistolen, shotguns en machinegeweren beter zijn voor dichtbij.

Veiligheidsbril

Zonder veiligheidsbril mag je geen airsoft spelen. Waarom niet? Omdat je anders balletjes in jouw ogen kunt krijgen. Dit kan er in het ergste geval voor zorgen dat je blind wordt. Koop daarom altijd een veiligheidsbril voordat je begint met airsoft. Als je zo’n bril draagt, kunnen tegenstanders jou niet langer in je ogen schieten. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een masker te dragen. In dat geval worden niet alleen jouw ogen beschermd, maar ook de rest van jouw gezicht.

Munitie

Naast airsoft replica’s en een veiligheidsbril raden wij je aan ook munitie mee te nemen het speelveld in. Zonder plastic balletjes kun je immers geen tegenstanders onder vuur nemen. Als beginner vind je het misschien lastig om in te schatten hoeveel munitie je precies nodig hebt. Neem liever te veel balletjes mee dan te weinig. Je wilt immers niet dat je al door je munitie heen bent voordat het spel is afgelopen. In dat geval is het wachten tot je uitgeschakeld wordt. Zorg daarom dat je ook voldoende balletjes inslaat voordat je begint met airsoft.

Extra batterij

Heb je een Automatic Electric Gun (AEG) gekocht? Dan zorgen de elektromotor en tandwielen ervoor dat de springveer gespannen wordt. Deze motor haalt zijn stroom uit een oplaadbare batterij. Is de batterij leeg? Dan kun je niet meer schieten met de airsoft replica. Zorg daarom altijd voor een volledig opgeladen batterij voordat je het speelveld betreedt. Om te voorkomen dat je tijdens het spel met een lege accu komt te zitten, raden wij je aan een extra batterij aan te schaffen. Wanneer jouw batterij leeg is, kun je deze makkelijk en snel vervangen door de volle.

Kleding

Sommige mensen spelen airsoft in hun vrijetijdskleding, maar dit is niet aan te raden. Waarom niet? Omdat tegenstanders jou dan snel in het vizier hebben. Dit maakt de kans op uitschakeling een stuk groter. Camouflerende kleding is daarom geen overbodige luxe als je airsoft speelt. Dit geldt ook voor een harnas. Hiermee bescherm je jouw lichaam, maar je kunt er ook extra munitie en accu’s in kwijt. Overweeg daarnaast een helm te kopen. Jouw hoofd wordt op deze manier goed beschermd, zowel tegen balletjes als tegen stoten.