Het vermogen van deze 5 F1 coureurs

f1 coureurs vermogen

Formule 1 is een sport waar heel veel geld in omgaat. Het is dan ook de hoogste divisie van de autosport waar jaarlijks miljoenen fans naar kijken. Door sponsorcontracten en salarissen kan het vermogen van de F1 coureurs hoog oplopen. Wij hebben het vermogen van deze 5 f1 coureurs voor je op een rijtje gezet.

Max Verstappen

Max Verstappen mag pas 22 jaar oud zijn, maar hij is al miljonair dankzij de Formule 1. De nuchtere Limburger geeft regelmatig aan dat het hem niet om geld gaat, maar om winnen. Toch heeft hij met z’n races al aardig wat geld bij elkaar gereden. Geschat wordt dat Max Verstappen inmiddels een vermogen van € 40 miljoen bij elkaar gereden heeft. Voorheen verdiende hij zo’n € 12 miljoen per jaar bij Red Bull. Dit is echter z’n basissalaris. Daarbij kreeg hij € 50.000 per gereden WK punt en € 1 miljoen bij het winnen van een wedstrijd. Max wist vorig jaar 278 WK punten te winnen dit is goed voor € 13,9 miljoen. Daarbij won hij 3 wedstrijden wat goed is voor een € 3 miljoen bonus. Dit is bovenop z’n salaris. Halverwege 2019 tekende hij ook nog eens een nieuw contract bij Red Bull. Volgens de geruchten stijgt z’n salaris naar € 36 miljoen per jaar. De € 40 miljoen zal hij dit jaar flink passeren. Dit bedrag is exclusief bonussen en sponsordeals. Alleen Jumbo zou al een symbolisch bedrag van € 1 miljoen per jaar betalen. De andere sponsors zouden een nog hoger bedrag betalen. Dit heeft te maken met de geschiedenis tussen Max Verstappen en Jumbo die hem al sponsorde tijdens het karten.

Lewis Hamilton

Lewis Halmilton wordt de beste coureur van z’n generatie genoemd. Hij wist 6 keer het wereldkampioenschap te winnen. Uiteraard is hij hier ook financieel flink voor beloond. Naast het hoogste jaarsalaris op de grid heeft hij verschillende sponsordeals met o.a. Tommy Hilfiger. Z’n vermogen wordt geschat op € 270 miljoen. Het jaarsalaris van Lewis Hamiltion ligt op dit moment op € 44 miljoen per jaar. Max Verstappen zit hier dus maar iets onder. Daarnaast zal Hamilton ook nog een bonussysteem hebben voor het winnen van WK punten en het kampioenschap.

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel behoort tot de inmiddels oude kampioenen van de Formule 1. Hij wist vier keer wereldkampioen te worden o.a. met Red Bull. Z’n vermogen wordt geschat op € 130 miljoen. Een prima bedrag, maar uiteraard wel lager dan Lewis Hamilton. Opvallend genoeg ging Vettel pas echt geld verdienen door z’n overstap naar Ferrari. Hij verdient € 38 miljoen per jaar bij Ferrari. Z’n contract loopt echter af in 2021 en het is de vraag of hij dan nog een stoeltje heeft of stopt met racen.

Daniel Ricciardo

Bij Red Bull hebben ze al langer het idee dat geld de motivatie is waarom Daniel Ricciardo de overstap gemaakt heeft. Z’n contract lekte al vrij snel uit. Er stonden enorme bonussen in bij het winnen van wedstrijden. Helaas is hem dat niet gelukt in 2019. Toch verdiend hij een salaris van € 28 miljoen per jaar zonder de bonussen. Het totale vermogen van Ricciardo ligt op € 75 miljoen en dit zal de komende jaren flink oplopen met het salaris bij Renault.

Robert Doornbos

Robert Doornbos doet nu vooral verslag voor de Formule 1 en Indycar voor Ziggo Sport. Maar we moeten niet vergeten dat hij ooit ook een formule 1 coureur was. Het exacte vermogen van de racer is niet bekend. Hij is wel minder lang actief geweest op de grid dan Max Verstappen. Geschat wordt dat hij een vermogen van € 15 miljoen bezit. Na z’n carriere ontstond er een financiële ruzie met Harry Muermans die hem gesponsord zou hebben. Maar vond dat hij er te weinig van terug had gezien. Meurmans eiste 11 miljoen terug, maar uiteindelijk werd er een schikking voor een minder hoog bedrag getroffen.