Verstandig beleggen in cryptovaluta

Wie op het punt staat om te gaan beleggen in cryptovaluta, doet er goed aan om zich even goed in deze bijzondere munten te verdiepen. Alhoewel de handel erin niet heel anders verloopt dan we van de normale beurzen in zowel valuta als aandelen gewend zijn, zit de wereld van de cryptomunten wel iets anders in elkaar. Ook is het natuurlijk van belang dat een investering die niet helemaal naar wens uitpakt je niet meteen in de financiële problemen mist.

Hoeveel kun je echt missen?

Voordat je je geld ergens in steekt, wat dat ook is, moet je eerst zeker weten dat je het kan missen. Natuurlijk beleg je met als doel winst te maken. Maar de kans dat dat niet gebeurt, en dat je zelfs (een deel van) je inleg kwijtraakt, die is ook altijd aanwezig. Alhoewel dat altijd vervelend is, wordt het echt problematisch als je hierdoor in de financiële problemen komt. Beleg dus nooit met geld dat je eigenlijk nodig hebt om je rekeningen te betalen, of dat nu op de korte of lange termijn is.

Hoe actief is een munt?

Wil je aan de slag met cryptovaluta, dan zal je direct opvallen dat je behoorlijk veel keuze hebt. Via een broker kun je meestal uit 100 tot 200 soorten kiezen, maar wereldwijd zijn er wel meer dan 1000 actief. Alhoewel: actief… Veel munten kennen nauwelijks handel of gebruikers. Dit zijn niet de exemplaren waar je in wilt gaan beleggen. Verdiep je daar eens goed in, en kies voor een munt die zich een beetje bewezen heeft. De Tron bijvoorbeeld, of de Bitcoin. Ook dan heb je nog steeds volop keuze over.

Wat hebben de koersen tot nu toe gedaan?

Ga je beleggen, dan doe je dat natuurlijk het liefst in een munt die je een aardige kans op winst geeft. Welke dat is, dat weet je nooit zeker. Maar je een beetje verdiepen in de koersen, dat kan nooit kwaad. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Verge koers. Hoe heeft deze zich de afgelopen tijd ontwikkeld? Staat deze nu op het hoogste punt ooit, of zit deze midden in een daling? Wat is het patroon wat stijgen en dalen betreft in de afgelopen jaren? Door dit van een aantal munten goed te bestuderen, heb je nog steeds geen absolute zekerheid dat je uiteindelijk de goede keuze maakt. Het geeft je echter wel veel meer inzicht en een betere kans. Natuurlijk houd je ook nadat je je belegging hebt gedaan de koers goed in de gaten, zodat je op de juiste momenten ook weer tot verkoop over kan gaan.