Hoeveel geld verdienen tennissers?

Hoeveel verdienen tennissers

In de wereld van tennis valt natuurlijk veel geld te verdienen. Maar tennis is ook een sport waar veel kosten aan verbonden zitten. Een tennisser moet z’n team zelf om zich heen betalen. Denk aan een trainer, fysiotherapeut, tennisbaanhuur, vliegtickets, hotels etc. Ondanks het prijzengeld dat hoog oploopt ben je als tennisser dus ook flink wat kosten kwijt. Gelukkig hebben de meeste tennissers ook sponsors om bijvoorbeeld de hotels en vluchten te betalen. Voor de rest kan vooral de top van de tenniswereld flink wat geld verdienen. Een aantal toptennissers hebben we op een rijtje gezet.

Kiki Bertens

De beste Nederlandse tennisser van dit moment is Kiki Bertens. De afgelopen jaren weet ze flink wat geld bij elkaar te spelen. Sinds het begin van haar carrière zou ze € 11 miljoen bij elkaar gespeeld hebben. Dit is exclusief sponsorgeld. Kiki Bertens is pas 28 jaar oud en kan dus voorlopig nog mee in de wereld van tennis. Ze zou zelfs pas aan het begin van haar carrière staan. Het winnen van een grandslam ontbreekt nog in haar carrière.

Rafael Nadal

Eén van de beste tennissers ter wereld en de winnaar van een paar grand slam titels heeft in totaal € 118 miljoen bij elkaar gespeeld. De 33 jarige Spanjaard is inmiddels wel aan het einde van z’n carrière. Naast prijzengeld heeft hij verschillende sponsordeals bij elkaar gespeeld. Hij zou in totaal een vermogen hebben van € 180 miljoen. Kortom Rafael Nadal kan prima leven van tennis.

Roger Federer

Roger Federer is de Zwitserse tennisser die lang het tennis wist te domineren. Van 2004 tot 2007 was hij de beste speler ter wereld. Hij won in 2011 z’n laatste grandslam. In totaal wist hij € 128 miljoen aan prijzengeld bij elkaar te spelen. Vanwege gigantische sponsordeals ligt z’n totale vermogen nog veel hoger. Z’n vermogen wordt geschat op € 450 miljoen. Hij behoort daardoor tot de rijkste atleten ter wereld.

Serena Williams

Serena Williams behoorde net als Roger Federer lange tijd tot de beste tennissers ter wereld. Ze won 78 WTA titels en 5 grand slim titels. In totaal wist ze $ 92 miljoen aan prijzengeld bij elkaar te spelen. Dankzij grote sponsor deals met o.a. Nike ligt haar totale vermogen op ongeveer $ 200 miljoen. Ze behoort tot de rijkste tennissers ter wereld.

Novak Djokovic

De huidige nummer 1 van de wereld bij de mannen is Novak Djokovic. In z’n carrière wist hij 17 keer een Grand Slam titel te winnen waarvan acht keer de Australian Open. De Servier wist 143 miljoen dollar aan prijzengeld bij elkaar te tennissen. Dankzij sponsordeals zou z’n net worth uitkomen op $ 220 miljoen.