Hoeveel geld verdienen Youtubers?

Het is niet geheel onbekend dat Youtubers flink wat geld verdienen met het maken van filmpjes. Grote Youtube sterren zoals Enzo Knol rijden regelmatig rond in grote auto’s. Maar ook in het buitenland wordt er fors geld verdiend aan Youtube. Maar hoeveel geld verdienen de bekende Youtubers nou echt? Wij hebben het uitgezocht op basis van de Youtubers die het meeste geld verdienen.

Enzo Knol

Enzo Knol is één van de meest populaire Youtubers van Nederland. Hij heeft ruim 2 miljoen fans die dagelijks z’n vlogs volgen. Gemiddeld kijken er 500.000 mensen per dag naar z’n dagelijkse vlogs. Youtube zelf doet geheimzinnig hoeveel geld ze precies uitkeren aan de vloggers. Maar volgens de geruchten zouden ze ongeveer € 1 per duizend views krijgen. Enzo Knol verdiend daardoor gemiddeld € 500 per dag. Dit komt neer op € 182.500 per jaar. Als dit nog niet genoeg is heeft hij nog samenwerkingen met bedrijven die in z’n vlogs komen. Een samenwerking kan Enzo soms wel een paar duizend euro per deal opleveren. Daarbovenop heeft hij ook nog z’n eigen merchandise die naar schatting goed zijn voor een paar duizend euro per jaar. De schatting is dat Enzo Knol een paar ton per jaar verdiend. Hier kunnen de casino’s die snel uitbetalen zelfs nog wat van leren. 

Nikkitutorials

Nikkitutorials is één van onze grootste Youtubers, maar doordat ze al haar make-up tutorials in het Engels doet is ze hier minder bekend. Ze heeft ruim 10 miljoen abonnees en haar filmpjes zijn goed voor een miljoen tot 4 miljoen views. Daarbij heeft ze regelmatig een samenwerking met grote make-up merken. Een samenwerking met Nikki kost soms € 25.000. Ze brengt wel maar één video gemiddeld per week uit. Maar een video levert haar dankzij de extra views soms wel € 4.000 per week op.

Kwebbelkop

Kwebbelkop is opnieuw misschien in Nederland geen bekende naam, maar in Amerika een gigantische held en bekendheid. De Youtuber maakt game videos met vaak grappige voiceovers. Ruim 13 miljoen fans volgen zijn Youtube kanaal. Hij post soms meerdere video’s per dag van z’n favoriete games. De filmpjes zijn soms goed voor 1 miljoen views en dit kan oplopen tot wel 5 miljoen views. Hiermee verdiend de Nederlander al snel € 1.000 tot € 5.000 per filmpje mee. Met minimaal 1 filmpje per dag is het vermogen van Kwebbelkop gigantisch. Daarbij verkoopt hij ook nog eens z’n eigen merchandise.

Giel de Winter van Stuk TV

Giel de Winter heeft tegenwoordig een contract bij RTL, maar begon z’n carrière met filmpjes op Youtube. Dit doet hij nog steeds met de mannen van Stuk TV. Twee keer per week brengen ze een nieuw filmpje uit op Youtube. De resultaten zijn wisselend tussen de 500.000 en 800.000 views per filmpje. Gelukkig voor Giel heeft hij ook nog een contract bij RTL waardoor hij toch al snel een paar ton per jaar verdiend. Zo kan Youtube voor sommige sterren ook de grote doorbraak zijn.

Gio Latooy

Gio is net als Enzo Knol een vlogger en trekt een wat jonger publiek. Hij heeft ruim een miljoen abonnees en publiceert dagelijks een vlog. Zelf gaf Gio recent inzicht hoeveel geld hij met Youtube verdiend. Hij geeft aan dat het heel erg verschilt per filmpje. Soms krijgt hij maar € 0,50 per view en op andere filmpjes € 3 per view. Uiteindelijk kom je dus gemiddeld wel uit op zo’n € 1 per 1.000 views. Overigens pakt Gio het goed aan door zich niet alleen op Youtube te focussen. Hij heeft ook z’n eigen webshop en wordt regelmatig gesponsord voor reclame filmpjes etc. Geschat wordt dat Gio zo’n € 350.000 per jaar verdiend met Youtube en alle sponsordeals bij elkaar.